Valkeakoski Motorsport Finland


 

Valkeakoski Motorsport Finland palkitsi vuonna 2017.

 

Vuoden kilpailija: Henri Oksman

Vuoden karting kuljettaja: Santeri Torkkel ja Antti Torkell

Jarnon ratti: Santeri Torkell

Vuoden toimitsija : Ulla Soini

 

 

 

Aki Sparre Neste Rallissa!

"Keski-Suomessa ajettavaa legendaarista Neste Rallia voidaan sanoa suomalaiseksi ralliautoilun huipentumaksi. Tänä vuonna seuramme jäsen Aki Sparre pääsi kokemaan sen herrasmieskuljettaja Raimo Kaisanlahden kartanlukijana. Kilpa-autona heillä oli uudenkarhea Ford Fiesta R2; luokassa oli 14 kilpailijaa.

Rallin mittakaavasta ja vaativuudesta kertoo sen pituus: 313 ek-kilometriä ja kokonaispituus siirtymineen yli 1400km. Kisa toki ajoittui neljälle päivälle, torstaista sunnuntaihin. Yksittäisen päivän pituudesta mainittakoon perjantai, jolloin ajettiin 12 ek:ta ja kilpailijaparin päivän pituus venyi kellon ympäri. Kurinalainen moottoriurheilija tiesi miten suhtautua ja kieltäytyi ystävällisesti torstaisen avaus ek:n Harjun jälkeisestä fanisaunakutsusta Paviljonkiin. Ammattimaisuuteen liittyy myös oikeanlainen ruokailu ja nesteytys jo ennen kilpailua ja varsinkin kilpailun aikana. Ravitsemusterapeuttia ei kuitenkaan tarvittu, sillä kilpailijaparista toinen hoiti pikkusuolaisen syömisen ja toinen Vichyn juomisen. Keskimäärin siis OK.

Valkeakoski Motorsport Finlandin jäsen on edellisen kerran osallistunut Neste Ralliin vuonna 1993. Nyt heti perään Aki jatkoi perinnettä. Kaisanlahti / Sparre pääsivät kilpailun ehjänä läpi. Pieniä tilanteita mahtui väistämättä mukaan, mutta ajoa voi kuvailla ehjäksi ja kalusto toimi hienosti. Tavoitteeksi herrat asettivat maaliin pääsyn eli kaikkien 25:n erikoiskokeen suorittamisen; se täyttyi hienosti. Oman luokan sijoitus oli seitsemäs. R2 Fiesta kulkee 1.0 turboahdetun moottorin voimin, joten tehossa mitattuna kalusto ei pääse kärkikahinoihin. Auto on kuitenkin oikea kilpa-auto ja ajo-ominaisuudet sen mukaiset. Yrityksestä kertoo myös Kaisanlahden 2016 Neste Ralli, joka päättyi rajuun ulosajoon. Tällä kertaa onneksi pysyttiin ladulla ja kilpailijapari pääsi nauttimaan koko rallin alusta loppuun.

Kokemus ja nauttiminen olivatkin avainsanoja tässä kilpailussa. Varovasti arvioiden kaikki tämän raportin lukijat tietävät tapahtuman nimeltä Neste Ralli. Melkein yhtä moni on ollut katsomassa ja myös osallistumassa järjestämiseen. Sen sijaan melko harva on päässyt kokemaan tämän rallin kilpa-auton sisältä. Akilla on nyt merkinnät 3/3 näistä eri "näkökulmista".

Akin loppuvuoden kisoihin kuuluvat Uudenkaupungin ja Tampereen SM-rallit, sekä ilmajäähdytteisen VW kyytiin hän pääsee Naantalin Rantarallissa."

Terv: Aki Sparre
Twitter: @AkiSparre

 

 

Valkeakoski Motorsport Finland palkitsi vuonna 2016.

 

Vuoden kilpailija: Petri Kalliokoski

Vuoden karting kuljettaja: Mika Niskavaara

Jarnon ratti: Niko Peräkivi

Vuoden toimitsija: Tapio Vaittinen

 

AKK:n ansiomerkit:

Pronssiset kilpailijamerkit:

Petri Kalliokoski

Mika Niskavaara

 

Hopeinen toimitsijamerkki:

Petri Mäkiselkä

 

Pronssinen toimitsijamerkki:

Ulla Soini

Jani Rantanen

Jarkko Peräkivi